Jos olet kiinnostunut hankkimaan meiltä pennun, on suositeltavaa että luet tämän suuntaa antavan pentu-infon.

Tavoitteemme on kasvattaa kaikin puolin terveitä ja rodunomaisia boksereita. Kasvatamme boksereita pienimuotoisesti rakkaudella ja harkiten. Kasvattajana pyrimme katsomaan pennuille rakastavat, vastuutuntoiset, määrätietoiset ja pysyvät kodit. Toivomme että koira elää täysvaltaisena perheenjäsenenä.

Bokseri on palveluskoirarotu joka tarvitsee aktiivisen kodin vastatakseen käyttötarkoitustaan. Me emme kisaamis tai näyttelypakkoa aseta pennuillemme mutta toki se olisi mukavaa kuulla jos jotain yhteistä harrastusta tultaisiin harrastamaan ja kannustamme tietysti kaikessa. Bokseri sopii hyvin myös kotikoiraksi.

Emme varaa pentuja puheluiden tai sähköpostiviestien välityksellä. Haluamme tavata mahdollisen pennunostajan henkilökohtaisesti, ennen kuin päätämme varauksen tekemisestä.

Pennut saavat olla perheemme kanssa rauhassa ainakin 3 viikkoiseksi asti ja sitten voimme pikkuhiljaaa ottamaan vieraita vastaan.

Koiramme elävät meillä keskellä normaalia perhe arkea. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja.

Kasvatamme vain sellaisia pentueita, mistä voisimme itse jättää pennun kotiin kasvamaan. Aina se ei ole mahdollista, joten tällöin sijoitamme pentueesta narttu tai urospennun mahdollisemman lähelle asumaan. Sijoitus perheen kanssa tehdään kennelliiton virallinen sopimus pennun sijoituksesta. Sijoitussopimuksia harkitsemme erittäin tarkasti ja tällöin pentueesta sijoitetaan vain pentueen lupaavin pentu.

Pentu valitaan aina ostajan kanssa yhteisymmärryksessä, heidän käyttötarkoitukseensa sopiva pentu. Valkoinen pentu on aina edukkaampi ja se rekisteröidään EJ rekisteriin.

Pennut luovutetaan aikasintaan seitsämän (7) vikon ikäisinä Suomen kennelliittoon rekisteröitynä, madotettuna, tunnistusmerkittynä ja eläinlääkärin tarkistamina.

Pennun hinta on 1500€

Pennun mukaan saa kattavan pentupaketin:

- Kattava pentupaketti

- Hoito ja ruokintaohjeet (pentukertomus, hoito-opas, ruokintaohjeet, rotuinffo ym.)

-Ruokaa mitä syönnyt kasvattajalla

- Eläinlääkärin tarkistus

-Mikrosirutus

-Rekisteripaperit

-Kennelliiton hyväksymä kauppasopimus

-Kasvattajan elinikäinen tuki ja turva

Haluamme kuulla kasvattiemme kuulumisia. Olemme aina iloisia kaikista kuulumisista. Annamme mielellämme apua kaikessa missä pustymme ja jos emme pysty otetaan yhdessä selvää.

Kennelillämme on myös omat sivut facebookissa jonne voitte liittyä ja lukea perheemme kuulumisista. Bad Gravel`S Jos kiinnostuit niin otathan rohkeasti yhteyttä :)


SIJOITUSKOIRA

Harvalla kasvattajalla on mahdollisuuksia pitää suurta koiralaumaa kotonaan, joten pentueen lupaavimman pennun sijoittaminen on keino pitää koiramäärä sopivan kokoisena. Sijoituskoira voi olla myös aikuinen koira tai kasvattajan muualta ostama koira. Sijoituskoira on vastaanottajalle kuin oma koira lukuun ottamatta kasvattajalle jäänyttä jalostus- ja omistusoikeutta. Sijoituskoiran ottamalla koiranpennun ottaja saa itselleen usein lupaavan koiran ja yhteistyö kasvattajan kanssa on tiivistä ja hedelmällistä molemmille osapuolille.

Mikä on sijoituskoira?

Sijoituskoira on luovuttajan valitsema koira, jota luovuttaja saa käyttää jalostukseen. Sijoitussopimuksen ajaksi luovuttajalla on koiran omistus- ja jalostusoikeus.

Vastaanottajalla on koiran hallintaoikeus. Sopimusaika on yleensä nartun kohdalla neljä vuotta ja se sisältää 1-2 pentuetta kasvattajalle. Uroksen kohdalla viisi vuotta ja 3 astutusta (tuonti koiralla enemmän). Koirasta maksetaan vakuusmaksu, joka palautetaan kokonaisuudessaan takaisin vastaanottajalle sen jälkeen, kun sopimus on täyttynyt.

Sijoitussopimus tehdään aina kirjallisesti Kennelliiton lomakkeella. Sopimukset löydät täältä narttu / uros.

Näyttely- ja koekäynneistä sovitaan erikseen. Yleensä sovimme niin, että maksan ne näyttelyt ja kokeet, joihin haluan koiran ilmoittaa ja vastaanottaja maksaa ne joihin hän koiran ilmoittaa. Annan yleensä vastaanottajalle mahdollisuuden käydä näyttelyissä ja kokeissa vapaasti.

Vastaanottajan tulee myös valmistautua siihen, että koira on luovuttajallaan näyttelyreissujen ja astutusten ajan.
Pentujen saamisen aikaan koira on tietysti kotoaan pidemmänkin aikaa poissa. Mikäli luovuttaja ei käytä koiraa jalostukseen 4/5 vuoteen mennessä, sopimus raukeaa ja koiran omistajuus sekä jalostusoikeus siirtyy vastaanottajalle.
Mikäli luovuttaja päättää jostain syystä jättää käyttämättä jalostusoikeutensa, voidaan sopimus purkaa ennen määräaikaa. Tällöin maksettua takuusummaa ei palauteta. Luovuttajalla ei ole oikeutta purkaa sijoitussopimusta ja saada koiraa takaisin, ellei vastaanottaja sitten riko sijoitussopimusta.

Mikäli päätän jättää käyttämättä koiraa jalostukseen terveydellisistä syistä tai luonteen (arkuus/agressiivisuus) vuoksi, siirrän koiran EJ-rekisteriin.

Kuka vastaa kustannuksista?

Jalostuskäyttöön liittyvät kulut hoitaa aina luovuttaja. Näitä ovat mm. lonkkatarkastukset, polvitarkastukset, silmätarkastukset, ylimääräiset ruokintakulut kantoaikana, matkakulut uroksen luo, uroksen mahdolliset hyppymaksut ja keisarinleikkauskulut, pentujen rekisteröinti ja astutusmaksut.

Sijoituksenottajan harteille jää taas normaalit koiran omistamiseen liittyvät jokapäiväiset käytännönkulut; ruokinta, madotukset, rokotukset, vakuutus, eläinlääkärikulut jne.


Sijoituskoiran hoito

Vastaanottajan tulee tiedostaa omat velvollisuutensa ja vastuunsa sopimusta solmittaessa. Sijoituskoiraa hoidetaan ja huolletaan luovuttajan antamien ohjeiden mukaan aivan kuin omaksikin ostettua pentua. Sijoituskoiralle annetaan mukaan samat pennunhoito- ja ruokintaohjeet, kuin muillekin pentuesisaruksille. Nämä rodunomaiset hoito-ohjeet kuuluvat jo lakisääteisestikin pennunottajalle sovittaessa koirakaupasta.

Koirasta on huolehdittava niin, että se on hyvässä kunnossa. Se ei saa olla liian laiha tai lihava. Vastaanottajan tulee myös antaa koiralle vähintään peruskoulutus. Koira tulee opettaa käsittelyyn, pöydällä seisomiseen, hampaiden näyttämiseen ja kehässä liikkumiseen. Vastaanottajan velvollisuuksiin kuuluu lisäksi narttukoiran juoksuajoista (jokaisesta) ilmoittaminen koiran luovuttajalle, heti ensimmäisestä päivästä lähtien.


Yhteinen päämäärä

Parhaimmillaan sijoitusnartun ottajan ja luovuttajan välinen yhteistyö on hyvinkin tiivistä.

Heillä molemmilla on yhteinen intressi - sijoitusnartun hyvä hoito, mahdollisimman positiivinen esillä olo kennelmaailmassa ja sen tuleva panos rodunjalostuksessa.

Etsimme aina välillä yhteistyökykyistä näyttelyistä ja harrastamisesta kiinnostunutta sijoituskotia tuleville jalostuskoirille. Sinun tulee asua mieluiten max. 100 km Somero-Salo alueelta.